Situation:

The new ThyssenKrupp headquarters is the workplace for more than 2,000 employees in Essen and represents the new centerpiece of the company. In this building the client wanted an unusual place for employees and visitors to reflex and find their inner balance.

The architect designed an ambitious room with a seven meter tall foyer and an adjacent main room with a free floating cube in the center. The architect wanted a homogeneous design for all the surfaces in the room.

Challenges:

• Seven meter tall walls
• Cube focal point that is suspended from the ceiling
• Seamless floor
• Homogeneous floor, walls and ceiling

Used Products

PANDOMO® Wall

W1

PANDOMO® Floor

TerrazzoMicro

PANDOMO®

Loft

Please choose your region to see product offering in your Country
ARDEX GLOBAL

Solution:

ARDEX Germany offered PANDOMO® by ARDEX as a solution. The PANDOMO® System is a solution where one style of material can be applied on all surfaces. On the walls and ceiling they used PANDOMO® Wall in a light crème color. On the floor PANDOMO® Floor and PANDOMO® Loft was utilized. These products give the impression of a room cut from stone without any joints. All surfaces have a silky noble gloss which gives the room a simple, high quality elegance.

Participants:

Installers:
• Heinz Vorwerk GmbH – Warendorf, Germany
• Otto – Aman GmbH – Beelen, Germany

Architects:
• JSWD Architects – Köln, Germany
• Chaix & Morel and Associates – Paris, France

Other Projects

Children Hospital, Ho-Chi-Minh, Vietnam

AEON Mall, Vietnam

The Red Market, Macau, China

Porsche Workshop Tuen Mun and Chaiwan, Hong Kong, China

Kwai Tsing Theatre, Hong Kong, China

West Anaheim medical Center, Anaheim, CA, USA

Trolley Square Mall, Salt Lake City, Utah, USA

Hanscom Air Force Base, Bedford, MA, USA

The Ritz Carlton, Rancho Mirage, CA, USA

IKEA restaurant, Singapore

IKEA Guangzhou, China

The Line @ Tanjong Rhu